Veldstraat

Bouwen van een meergezinswoning, gesloten bebouwing te Sint-Niklaas, 2016

Project Veldstraat is een vernieuwend concept voor kleinschalig maar kwalitatief wonen in de stad, en kan gepositioneerd worden tussen een klassieke meergezinswoning en cohousing.

Kernbegrippen zijn:
-stedelijke context, alle belangrijke zaken op wandelafstand
-frisse, vernieuwende architectuur
-energiezuinig
-mogelijkheid van zaken gemeenschappelijk te organiseren: fietsen- en vuilnisberging, verwarmingsinstallatie, eventueel   wasmachine en droogkast, fietsen, auto, ...
-flexibiliteit van de constructie (meegroeiwonen, duplex, zorgwonen,...)

Er zijn een gelijkvloerse studio en 2 appartementen (op 1e en 2e verdieping) met één slaapkamer. De studio heeft een oppervlakte van +/- 51 m2 en heeft een ruime leefruimte met keuken, een afsluitbare badkamer en (apart) toilet,  een afsluitbare berging en een grote tuin (+/- 120 m2) met terras. De appartementen hebben een oppervlakte van +/- 55 m2 en hebben een ruime leefruimte met keuken, een terras, een aparte ruime slaapkamer, een badkamer met toilet en een bergzone. Alle woongelegenheden hebben achteraan (zuid-west) een vouwraam om het binnen/buitengevoel te maximaliseren.  Binnen en buiten wordt alles afgewerkt in warme, eigentijdse materialen. Tenslotte wordt in alle units één wand over de hele lengte uitgewerkt. .in een flexibele kastenwand die naar eigen smaak te bepalen is.